Katwijk Marketing – Citymarketing in Katwijk

Katwijk marketing

Katwijk Marketing zorgen voor de promotie en marketing van gemeente Katwijk. Ze zijn opgericht in 2008 en werken met name op gebied van toerisme en recreatie. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de dienstverlening van VVV Katwijk. Ze worden deels gefinancierd door de overheid de rest van hun budget halen ze uit het bedrijfsleven. In 2020 begon de samenwerking tussen Katwijk Marketing en Leiden Marketing. Op woensdag 8 juni 2020 was de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend. De werkzaamheden hebben vooral te maken met het bijhouden van websites, e-mail en sociale media.

Katwijk marketing

Wat is Katwijk

Katwijk is een gemeente en stad in Zuid-Holland, in de buurt van Leiden. Katwijk grenst aan de Noordzee. Katwijk staat bekend om hun strand, deze is ongeveer 4 km lang. Vol met duinen en strandpaviljoens heeft het strand veel toerisme. Het strand is een van de schoonste stranden van Nederland. Het strand heeft 15 keer de internationale Blauwe vlag milieu onderscheiding ontvangen. In 2017 was Katwijk bekroond met de QualityCoast Award voor een groen en duurzaam toerisme. Katwijk is te bereiken via meerdere buslijnen. Verder kom je er ook met de auto via de N206. Ook heeft Katwijk een jachthaven. Op deze haven zijn er 300 vaste ligplaatsen beschikbaar.

De 4 dorpskernen

De gemeente Katwijk bestaat uit 4 dorpskernen. Deze zijn: Rijnsburg, Valkenburg, Katwijk aan zee en Katwijk aan den rijn. Rijnsburg staat vooral bekend om hun bloembollenteelt. Rijnsburg staat in de streek bij de kust waar de bloembollenteelt is ontstaan. De gemeente van Rijnsburg is in 2006 gefuseerd met de gemeente van Katwijk. Valkenburg staat bekend om Vliegkamp Valkenburg. Dit was een oud marine vliegveld. In een van de hangers werd de musical Soldaat van Oranje uitgevoerd. De gemeente van Valkenburg is in 2006 gefuseerd met de gemeente van Katwijk. Katwijk aan zee staat bekend om hun strand. Katwijk aan zee grenst de Noordzee. Katwijk aan den rijn grenst de Rijn. In Katwijk aan de rijn staat een van de oudste kerken in omgeving Katwijk. Deze heet de dorpskerk.

2019, transitiejaar

Tijdens de evaluatie van Katwijk Marketing in 2017 werd er gekeken naar waar Katwijk Marketing zich kan verbeteren. Uit de evaluatie bleek dat in het algemeen Katwijk Marketing de afspraken nakwam en het budget adequaat werd besteed. Toch bleek het dat er nog veel kon verbeteren. Een van de belangrijkste uitkomsten van deze evaluatie is dat Katwijk Marketing een transitiejaar nodig heeft. Dit vond plaats in 2019. In het derde kwartaal van 2019 moet Katwijk Marketing een plan van aanpak hebben om aan te tonen hoe citymarketing in Katwijk het aankomende jaar eruit gaat zien. De gemeente stelt voor dit overgangsjaar geen aanvullende budget beschikbaar.